Vrijblijvende offerte? Meer info? Dringende herstelling?

Gsm 0491 254 156, tel 057 203 150 of email ons

Aardwarmte omzetten naar bruikbare energie met een bodem/water warmtepomp

Bouwers of verbouwers kiezen steeds meer voor duurzame energiebronnen. Zo is de warmtepomp sinds begin 2011 aan een serieuze opmars bezig. Soms kan een geothermische warmtepomp een logische stap zijn om te voldoen aan de energieprestatie of een antwoord bieden op de steeds stijgende prijs van fossiele brandstoffen.

Door de veelzijdigheid van de Qsani groep kunnen wij u een totaalpakket aanbieden om uw huis comfortabel te verwarmen en te voorzien van warm water en dit aan de meest gunstige marktprijzen. Hierbij maken we gebruik van de hernieuwbare energie die we met verticale boringen uit de grond halen en met een bodem/water warmtepomp omzetten naar bruikbare energie. In combinatie met vloerverwarming en/of een CV haard alsook een beperkt aantal zonnepannelen kunnen we u een volledig energie onafhankelijk systeem aanbieden.

Klik hier voor de verschillende bodem/water warmtepompen

De voordelen van een bodem/water warmtepomp

Een bodem/water warmtepomp is energiebesparend

Energie-
besparend

Een geothermische warmtepomp heeft een laag energieverbruik het hele jaar door. 1kWh elektrische energie wordt omgezet in minstens 4kWh. In de praktijk betekent dit dat je 1/4 elektrische energie aankoopt en 3/4 gratis uit de grond haalt.

Een bodem/water warmtepomp is onderhoudsvriendelijk

Onderhouds-
vriendelijk

Voor een gesloten bronsysteem zijn er nauwelijks onderhoudskosten, dit geld ook voor de warmtepomp. Als de plaatsing en de afstelling perfect is, is onderhoud zo goed als overbodig.

Een bodem/water warmtepomp is milieuvriendelijk

Milieu-
vriendelijk

Milieuvriendelijk alternatief voor het stoken van gas of stookolie. Het gebruik van aardwarmte zorgt nauweljiks voor vervuiling, uitstoot van CO2 en klimaatverandering.

Een bodem/water warmtepomp is kostenbesparend

Kosten-
besparend

Geen stookolietank nodig, het jaarlijks bevoorraden valt weg. Geen gasaansluiting nodig, dus ook geen vaste kosten voor de gasteller. Geen schouw, de jaarlijkse verplichte reiniging word ook overbodig.

Een bodem/water warmtepomp heeft een heel lange levensduur

Heel lange levensduur

De bodem/water warmtepomp is een laag temperatuursysteem en heeft daarom een lange levensduur. De levensduur van een warmtepomp ligt rond de 30 jaar. Een verticale aardwisselaar heeft een gegarandeerde levensduur van 50 jaar.

Een bodem/water warmtepomp is milieuvriendelijk

Aardwarmte als onuitputtelijke bron van energie

Het zoeken naar de meest voordelige energieleverancier van fossiele brandstoffen wordt overbodig. Vanaf nu bent u onafhankelijk, en wordt uw eigen bodem uw nieuwe leverancier.

Een bodem/water warmtepomp kan gebruikt worden als passieve koeling

Passieve koeling

Aardwarmtesystemen kunnen warmte opslaan in de bodem. Een geothermische warmtepomp met passieve koeling kan uw woning of ruimtes van een aangenaam klimaat voorzien, en dit aan een zeer lage bedrijfskost. Bij deze systemen is de compressor niet actief, enkel de bron- en verwarmingscirculatiepomp.

Een bodem/water warmtepomp is fiscaal interessant

Fiscaal interessant

Een geothermische warmtepomp met passieve koeling wordt in de EPB berekeningen hoog gewaardeerd. Daarnaast kan u ook een premie van de netbeheerder ontvangen alsook een korting op je jaarlijkse onroerende voorheffing mits het halen van een bepaald E-peil.

Ik wil graag meer info of een vrijblijvende offerte

Een eigen boorbedrijf

Qsani heeft een eigen boorbedrijf waardoor wij verticale boringen aan een gunstige prijs kunnen aanbieden.

Dezelfde aannemer voor grondboring en warmtepomp

Voor de verticale boringen en de installatie van de warmtepomp heeft u dezelfde verantwoordelijke aannemer.

Bodem/water warmtepompen van Vaillant staan garant voor topkwaliteit en innovatie

Bodem/water warmtepompen van Vaillant

Voor onze bodem/water warmtepompen werken wij met Vaillant dat garant staat voor innovatie en topkwaliteit.

De overheid steunt u

De Vlaamse overheid, provincie of gemeenten hebben heel wat subsidieregelingen om u financiëel te ondersteunen met uw project. Bovendien worden deze subsidieregelingen voor bodem/water warmtepompen vanaf 2017 fors opgetrokken. Qsani wijst u graag de weg en helpt u bij het aanvragen van deze financiële tegemoetkomingen.